Gary Mooore zomrel pravdepodobne prirodzenou smrťou

07.02.2011 Celý región

Madrid 7. februára (TASR) - Renomovaný bluesrockový gitarista a spevák Gary Moore zomrel počas dovolenky v Španielsku pravdepodobne prirodzenou smrťou.
Taký je predbežný výsledok súdnej pitvy zosnulého, informovali dnes justičné zdroje v Malage, ktoré však príčinu úmrtia nešpecifikovali.

Jedného z najlepších gitaristov súčasnosti našli v luxusnom hoteli v Estepone na Costa del Sol v nedeľu ráno bez známok života.

Umelecká dráha Garyho Moora bola veľmi pestrá. Bol členom dublinskej skupiny Skid Row, z ktorej v roku 1973 odišiel do inej írskej skupiny, Thin Lizzy. Opustil ju po štyroch mesiacoch, ale o štyri roky sa opäť stal jej členom.

Neskôr sa vydal na úspešnú sólovú dráhu a majstrovskou hrou na gitaru si vyslúžil veľké uznanie. Experimentoval s mnohými hudobnými žánrami; zahral si aj s exBeatleom Georgeom Harrisonom, Bobom Geldofom, Bobom Dylanom či B. B. Kingom.

Umelec, ktorý figuroval na viac ako 30 albumoch, nemal podľa dostupných informácií nijaké známe zdravotné problémy. Na jeho telesných pozostatkoch sa nenašlo nič, čo by naznačovalo cudzie zavinenie. Patológovia preto dnes rozhodli o uvoľnení jeho ostatkov pre pohreb. Čaká sa však ešte na výsledky chemických analýz; kriminálna polícia zatiaľ nemá nijaký dôvod vyšetrovať úmrtie umelca.
 

Vyberte región